Zoon Badkamers B.V.
Zoon Badkamers B.V.
De Trompet 2860
1967 DD Heemskerk
0251 241 140 - info@zoonbadkamers.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Welke badkamer verwarming kies jij? - Welke badkamer verwarming kies jij?

Welke badkamer verwarming kies jij? De mogelijkheden op een rij.

Welke badkamer verwarming voor jou de beste keuze is, hangt af van diverse factoren. De grootte en de ligging van je badkamer bijvoorbeeld, maar ook de isolatie ervan en de capaciteit van je cv-ketel. Plus jouw persoonlijke voorkeuren natuurlijk! We helpen je graag om vast te stellen welke badkamer verwarming het beste bij je past.

De juiste badkamer verwarming kiezen

Waarom je badkamer verwarmen zo belangrijk is? Allereerst voor het comfort natuurlijk. Niemand stapt graag rillend onder de douche vandaan. Ook genieten van je momentje in het ligbad doe je niet snel in een verder ijskoude badkamer. En wat is nou fijner dan het gevoel van een voorverwarmde handdoek?

Maar er is meer. Zo voorkomt je badkamer verwarming kalkaanslag. En ook bij het tegengaan van schimmelvorming speelt deze een rol. Alle reden dus om de juiste badkamer verwarming te kiezen!

Welke badkamer verwarming kies jij? - De juiste badkamer verwarming kiezen
Welke badkamer verwarming kies jij? - De juiste badkamer verwarming kiezen

Drie varianten badkamer verwarming

De badkamer verwarmen doen verreweg de meeste mensen op een van de onderstaande drie manieren. We nemen ze in dit blog met je door, zodat je een goed beeld hebt van welke badkamer verwarming het beste bij je past.

1.     Badkamer verwarmen met (handdoek)radiator
2.     Badkamer verwarmen met vloerverwarming
3.     Badkamer verwarmen infrarood

Welke badkamer verwarming past bij jou?

Badkamer verwarmen met (handdoek)radiator

Je badkamer verwarmen met een radiator is een veel gekozen optie. Logisch, want radiatoren zijn tegenwoordig ware eyecatchers. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en maten, maar ook in diverse materialen: van chroom tot en met aluminium en rvs.

Voor iedere badkamer is er dus een passende radiator. Aan jou de keuze: wordt het een klassieke blokradiator van aluminium of een strakke designradiator in poederkleur? Vergeet bij het kiezen trouwens niet de mogelijkheid van een handdoekradiator. Daarmee weet je zeker dat je handdoek na het douchen of badderen aangenaam warm is.

Welke badkamer verwarming kies jij? - Badkamer verwarmen met (handdoek)radiator
Welke badkamer verwarming kies jij? - Badkamer verwarmen met (handdoek)radiator

Badkamer verwarmen zonder cv

Is de capaciteit van je cv-ketel niet toereikend? Maar wil je wel met een radiator je badkamer verwarmen? Elektrisch verwarmen is dan een uitstekend alternatief. Elektrische verwarmingsoplossingen zijn duurzaam in gebruik en prima te combineren met zonnepanelen. Bovendien zijn er opties als ‘openraamdetectie’. En met het instellen van een dag- of weekprogramma weet je zeker dat je nooit te veel energie verbruikt. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Badkamer verwarmen met vloerverwarming

Wie het eenmaal ervaren heeft, weet hoe comfortabel het voelt: je badkamer verwarmen met vloerverwarming. Zeker in de vroege ochtend zijn warme voeten natuurlijk erg welkom! Een ander voordeel van vloerverwarming is ruimtebesparing. De verwarming wordt immers onzichtbaar weggewerkt in je badkamervloer. Bovendien warmt vloerverwarming je badkamer snel op. Dát is aangenaam wakker worden…

Een van onze favorieten is de vloerverwarming van Magnum. Naast de indrukwekkende prestaties op het gebied van comfort en veiligheid, biedt deze marktleider in vloerverwarming voor de badkamer verrassende opties. En wat dacht je van een extra verwarmingsbron, zoals als wandverwarming, spiegelverwarming en plafondverwarming? Comfortabeler wordt het niet.

Welke badkamer verwarming kies jij? - Badkamer verwarmen met vloerverwarming
Welke badkamer verwarming kies jij? - Badkamer verwarmen met vloerverwarming

Badkamer verwarmen elektrisch

Wil je nog meer warmte? Dan kun je naast je vloerverwarming kiezen voor een (extra) radiator. Deze kun je los van de centrale verwarming aansluiten, waardoor de warmteopbrengst altijd gegarandeerd is. Zo creëer je een comfortabel en stijlvol extra antwoord op de vraag welke badkamer verwarming het beste bij jouw badkamer past. En heb je zonnepanelen? Dan profiteer je dubbel, want je kunt dan je badkamer verwarmen met de energie die je zelf opwekt.

Badkamer verwarmen infrarood

Een derde optie voor badkamer verwarming is je badkamer verwarmen met een infrarood verwarmingssysteem. Infrarood is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming, maar de meeste mensen gebruiken infraroodverwarming als bijverwarming (naast radiatorverwarming of vloerverwarming).

De infraroodtechniek maakt gebruik van zogenaamde langegolf-infraroodstraling. Deze zorgt voor de opwarming van personen en objecten (en dus niet van de lucht). Daardoor ontstaat er geen luchtcirculatie. De personen en objecten slaan de warmte op en geven die vervolgens vertraagd af aan de ruimte. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt het systeem automatisch op stand-by.

Welke badkamer verwarming kies jij? - Badkamer verwarmen infrarood
Welke badkamer verwarming kies jij? - Badkamer verwarmen infrarood

Praktische voordelen infrarood verwarming

Je badkamer verwarmen met infrarood heeft nog enkele andere praktische voordelen. Zo zijn de meeste systemen energiebesparend, is de installatie eenvoudig en hebben infrarood verwarmingssystemen geen onderhoud nodig. Ook qua design zit het wel goed: infrarood verwarming voor de badkamer is er in allerlei vormen, maten en designs.

Hoeveel Watt heb je nodig?

Je badkamer verwarmen vraagt uiteraard om de juiste techniek. Vooral belangrijk is dat je radiator voldoende capaciteit heeft (het wattage). Daarvoor hebben we een eenvoudige vuistregel, die we graag met je delen.

De badkamer verwarming stellen de meeste mensen in op zo’n 24 graden: een comfortabele temperatuur. Daarvoor moet je radiator ongeveer 90 Watt per vierkante meter leveren. Wanneer je de oppervlakte van je badkamer kent, kun je dus gemakkelijk het benodigde wattage van je radiator uitrekenen.

Welke badkamer verwarming kies jij? - Hoeveel Watt heb je nodig?
Welke badkamer verwarming kies jij? - Hoeveel Watt heb je nodig?

Een voorbeeld berekening

Stel: je badkamer is 5 meter lang en 4 meter breed. De oppervlakte van je badkamer is dan 20 vierkante meter. Vermenigvuldig je de oppervlakte met het wattage, dan krijg je: 20 vierkante meter x 90 Watt = 1.800 Watt.

Speel je graag op safe? Kies dan een radiator die iets meer vermogen levert. Met deze ‘overcapaciteit’ is je badkamer verwarming nog sneller op temperatuur. Maar er is ook iets te zeggen voor een ‘defensieve berekening’, bijvoorbeeld als je het milieu niet onnodig wilt belasten. In dat geval kun je nog steeds snel je badkamer verwarmen, maar hou je je energieverbruik in de hand.

Let op!
Bovenstaande rekensom is een vuistregel. Er spelen namelijk meer factoren een rol bij het bepalen van de juiste hoeveelheid Watt. Denk aan de isolatie van je huis, de ligging van je badkamer (zon- of schaduwzijde) en de aanwezigheid van ramen. Ga gerust uit van de vuistregel, maar vraag dus altijd advies van je badkameradviseur.

Welke badkamer verwarming kies jij? - Banner - Badkamerboek Trends

Gratis inspiratieboek vol badkamertrends

Reserveer eenvoudig het 148-pagina tellende badkamerboek vol badkamertrends eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij Zoon Badkamers B.V. in Heemskerk. In het Baden+ badkamerboek vind je ook de mooiste badkamers en slimme tips.

NU RESERVEREN

Meer leuke blogs

 

Badkamer ventilator:
6 veelgestelde vragen

Goede ventilatie van je badkamer is belangrijk. Daarom zetten we de meest gestelde vragen over de badkamer ventilator op een rij.

 

5 badkamerradiator trends 

Radiatoren voor de badkamer zijn er tegenwoordig in talloze vormen, kleuren en designs. Lees onze trends om je badkamer stijlvol te verwarmen. 

 

Gratis tegelwaaier

Ontdek met de tegelwaaier de mooiste, trendy tegelcombinaties. Vraag 'm direct aan!

Met liefde gemaakt
Afspraak maken